U bent hier

Carolus Visie en geschiedenis

Geschiedenis

Begin zestiger jaren (1963) startte Clement Carolus met het telen van fruit in de Haspengouwse gemeente Nieuwerkerken. Stelselmatig bouwde hij doorheen de jaren zijn bedrijf uit, tot hij in 1980 besloot om naast het telen van het fruit ook te starten met de productie van zijn eigen fruitbomen. Al snel kwam de vraag van bevriende collega-fruittelers om ook voor hen bomen te kweken en daarmee werden de fundamenten van de huidige boomkwekerij gelegd.

De boomkwekerij groeide naar een jaarlijkse productie van een 300.000-tal fruitbomen en werd alsmaar belangrijker zodat Clement besloot om in 1991 zijn zoon Koen mee te laten instappen in de leiding van het bedrijf. Het bedrijf verhuisde naar zijn huidige locatie in de Heuvelstraat, de vennootschap Carolus C. bvba werd opgericht en is, tot op de dag van vandaag, nog altijd de juridische vennootschap achter de commerciële naam Carolus Trees.

Samen met zijn vader besloot Koen de boomkwekerij verder te professionaliseren en ontwikkelden zij een ambitieus plan dat gestoeld was op een visie rond innovatie en kwaliteit. Een visie die, tot op de dag van vandaag, nog door het ganse bedrijf en zijn leiding gedragen wordt.

Na zijn zoon succesvol begeleid te hebben, besloot Clement Carolus om een stapje opzij te zetten in 1997. Het bedrijf was inmiddels in binnen- en buitenland gekend voor zijn kwaliteitsbomen. De talloze reizen van Koen deden de export naar landen zoals Nederland, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Slowakije, Italië, Groot-Brittannië, ... floreren. Deze reizen zorgden er ook voor dat Koen steeds op de hoogte was van de laatste ontwikkelingen en technologieën in de fruitsector. Vanuit zijn visie rond innovatie gaf dit hem de mogelijkheid om zijn bedrijf verder uit te bouwen tot een belangrijke speler in de fruitsector.

Investeringen in extra koelcapaciteit, nieuwe machines, teelttechnieken, hernieuwbare energie (zonnepanelen) en nieuwe kantoren zorgden ervoor dat het bedrijf continu bleef groeien en dat Carolus Trees vandaag de dag staat voor een productie van meer dan 2.200.000 appel- en perenbomen en dat het bedrijf doorheen gans Europa en Centraal-Azië actief is.

12 oktober 2014 zal altijd in ons geheugen gegrift staan als een zwarte dag ... Koen Carolus, boegbeeld en bezieler van het bedrijf, is ons toen ontvallen.

Uit respect en toewijding aan de familie Carolus zetten wij zijn levenswerk verder en zullen wij, vanuit Koens visie rond kwaliteit en innovatie, er zorg voor dragen dat Carolus Trees gekend is voor haar fruitbomen van topkwaliteit.

Sinds oktober 2017 vaart Carolus onder de vlag van Group MC